CURRICULUM

 
 

Curriculum Vitae:  Marianne Selleger // alt-mezzosopraan


Na een studie Culturele Antropologie begon de alt/mezzosopraan Marianne Selleger  haar zangstudie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Charles van Tassel en zette deze studie na een jaar voort aan het Mozarteum, Hochschule für Musik und Darstellende Kunst te Salzburg. Daar nam zij les van Rudolf Knoll en Helena Lazarska. Zij volgde masterclasses bij Nikolaus Harnoncourt, Sena Jurinac en Kurt Widmer. Zij ontwikkelde al snel een voorliefde voor eigentijdse muziek. Zo was ze te horen met het Ensemble für Moderne Musik onder leiding van Herbert Grassl en later o.a. Het Koor Nieuwe Muziek , de kameropera: De Passie Van Anna en Orpheus van Louis Andriessen. In het plaatselijke Landestheater zong zij haar eerste operarollen en was zij te horen in zelfgemaakte muziektheatervoorstellingen als Engel verführt man gar nicht oder schnell.

Tijdens de Salzburger Festspiele vertolkte ze enkele jaren de rol van Vorsängerin in Jedermann van H. von Hoffmansthal. Terug in Nederland nam ze les van Aafje Heynis, Ronald Klekamp en James McCray.

Marianne Selleger ontpopte zich als een veelzijdig zangeres. Zij zingt het klassieke repertoire (lied, opera en oratorium), heeft een grote voorliefde voor volksmuziek en probeert verder alles uit wat met de stem mogelijk is.
Dirk Hooglandt heeft speciaal voor haar stem kameropera: Lacrimae en diverse liederen geschreven.

Jaarlijks zingt zij rond pasen met Het Pergolesi Ensemble de Stabat Mater van Pergolesi.

Zij is de pianiste van het salon pianotrio Amsterdamse Snaren en heeft samen met saxofonist Dirk Hooglandt een duetten programma Stem en Sax waarvoor ze bestaande stukken arrangeert.

Van 2001-2018 zong zij met De Benonies, een ensemble gespecialiseerd in Italiaanse filmmuziek, met wie zij twee cd's heeft opgenomen.

Zij is vaste zangcoach van de volksopera’s die met veel succes sinds 2012 in Amsterdam Noord zijn uitgevoerd. Zij geeft opera-en zangworkshops en individuele lessen aan wie maar wil.

Sinds 2005 dirigeert Marianne twee koren, het Lastagekoor en het Koor Zonder Grenzen.

 

Naam: Marianne Selleger

Verjaardag: 8 december

Opleiding: Conservatorium

Hoofdvak: Zang


Mijn favoriete zangers

  1. Erika Stucky

  2. Salome Kammer

  3. Cathy Berberian

  4. Anne Sofie von Otter

  5. Renata Tebaldi

  6. Gerard Souzay

  7. Barbara Hannigan